Misslyckad IED

Lite vad som har hänt senaste veckan.

Vi ryckte ut till en plats där en detonation rapporterats in, på platsen fanns liken efter två afghanska män, huruvida männen var insurgenter som dött i ett misslyckat försök att plantera en IED eller om det var två civila som kört på en laddning riktad mot oss är oklart, enligt min uppfattning tyder det på det förstnämnda.

Vi har varit på en i mängden maratonpatruller. Där vi bland annat har genomfört en sökoperation i området där vi och Alphaplutonen blev beskjutna förra veckan. På det stället stannade vi över natten för att lösa uppgift. På kvällen detonerade det en IED i närheten av oss, men som tur var för långt ifrån för att kunna göra någon skada. Vi fick information om att det rörde sig ett antal grupper med insurgenter i det område som planerade ett överfall mot både oss och en grannpluton i närheten. Men vi visade för dem att vi visste om deras närvaro. Vilket skrämde iväg dem till slut.

Nu åker jag hem till sverige några dagar. Bäst man ställer in sig på riktigt kallt väder. Dagstemperaturen här ligger på runt 25 plusgrader. Vilket vi tycker är lite småkyligt.

 

Kommentarer

 • 2010-10-31 skrev Eric N

  Kan tänka mig att det är gött med lite ledighet efter de senaste veckornas händelser.

  Tack så mycket för ditt skrivande

 • 2010-10-31 skrev Andrée

  Välkommen hem

 • 2010-11-06 skrev Henrik

  Riktigt kul att läsa bloggen då den i mitt tycke ger en väldigt tydlig och ganska osminkad bild av vad som händer i Afghanistan. RIKTIGT intressant läsning! Upptäckte bloggen i går kväll och läste allt i ett sträck direkt! Ser fram emot fler inlägg. Hoppas bloggen får en fortsättning och lika bra skribent i FS20.

blog comments powered by Disqus