Vår sista patrull. Det var dammigt idag.

HOTO och TOA

Försvarsmakten är bra på förkortningar varav HOTO hör till en av de mest logiska. Hand Over and Take Over innebär att vi under ett par dagar introducerar våra efterträdare i arbetsrutinerna och att fanan lämnas över till, i detta fall, FS 19. Överlämningen av fanan sker under TOA-ceremonin - en inte helt associationsfri förkortning för Transfer Of Authority. Chefen FS 18, Överste Tistam lämnar symboliskt över fanan till chefen FS 19, Gustaf Fahl och våra sex månader av ledningsansvar är nu officiellt historia.

Idag genomförde vår pluton den sista patrullen väster om Mazar-e-Sharif - ett område som det senaste halvåret har varit det mest prioriterade för våra insatser. Patrullen var en del i den HOTO som nu pågått ett par dagar och vi gav ledningspersoner ur FS 19 en inblick i hur deras kommande patrullområde ser ut, vilka byar som finns samt presenterade den nya plutonchefen för polisledningen i distriktet. Det har varit en bra dag där solens tryckande hetta gett de nyanlända cheferna en försmak av vad som komma skall - det kommer att bli varmare. Det kommer att damma ännu mer.

Vid hemkomst till campen får jag order om att lämna in min ovårdade stridsutrustning i en lastpall på flygplatsen för vidare transport till Armémuseum. Utrustningen skall användas som en del i utställningen Fredssoldater och det skall bli intressant att se det färdiga resultatet som jag hoppas skall ge besökarna på Armémuseum en ännu bättre inblick i förhållanderna här nere.

Dagarna går. På torsdag natt lämnar vi Camp Northern Lights för gott.

 

Kommentarer

 • 2010-05-25 skrev Tobbe

  Bra jobbat Daniel!
  Har varit mycket imponerande läsning rakt igenom! Och jag visste ju att du var duktig på att fotografera sen tidigare men du har visat upp även andra kvalitéer!!
  Lycka till den sista tiden !

 • 2010-05-25 skrev Anders

  Tack Daniel. Den här sidan och anhörigbloggen har varit betytt mycket för oss osm väntat på er här hemma. Du är otroligt bra på skriva och fotografera.
  Stort tack för att du tagit dig tid att skriva.

 • 2010-05-26 skrev mamma

  Välkommen hem igen Daniel och lycka till FS19!

blog comments powered by Disqus