Handskrivna brev är väldigt uppskattade.

Brev från Sverige

På befälsrummet ligger ett brev från min pappa och väntar. Han skriver om renoveringen av huset och att det nya badrummet snart är klart. Jag längtar dit. Till min kajak, den vedeldade bastun och till lugnet man känner när man är där. Det är alltid roligt att få handskrivna brev – extra roligt är det när man är så långt borta från vännerna och familjen hemma i Sverige. Ju närmare slutet på missionen vi kommer desto mer börjar man fundera på livet efter insatsen. Det är inte förrän nu som dessa tankar har tagit fart på allvar och även fast jag inte har någon överhängande hemlängtan kan tankarna finnas på livet efter hemkomst. Det är bara två veckor kvar till min andra och sista ledighet och tiden har gått fort – snart är det dags för FS18 att lämna över stafettpinnen till FS19.

En viktig och svår uppgift blir att motivera gruppen att behålla fokus ända fram till sista uppdraget. Vi går nu in i en av de mest intensiva perioderna under året vad gäller insurgentaktiviteter och då gäller det att vara närvarande både fysiskt och mentalt.

Vi är motiverade. Jag är inte orolig.

 

Kommentarer

 • 2010-04-01 skrev B-M

  Tack för det Daniel, för det är just det som jag är orolig för. Märker på min egen son i 2:a skytteplutonen, som ju har haft det tufft. Han tycker det ska bli skönt att komma hem. Fast han tycker även att sista uppdraget var mycket givande!
  Jag vet att ni peppar varandra! Och att ni håller fokus hela vägen...
  GLAD PÅSK!
  /B-M, soldatmamma

 • 2010-04-01 skrev Carl Zarmen

  Glad påsk på dig Daniel! Hälsa kollegorna från oss på Armémuseum.

 • 2010-04-01 skrev Henrik

  strunta i motivation och kom hem! sverige har inget där att göra med trupp. bättre vi satsar pengarna på humanitär hjälp istället.

  dina vänner och din familj behöver dig mycket mer än Afghanistan behöver ditt skjutvapen...

 • 2010-04-02 skrev Olle Guldstrand

  Glad Påsk på dig Daniel och alla FN-kamrater. Jag läser med stort intresse rapporterna som du skriver. Ni gör ett bra arbete! "En gammal FN-kamrat"

 • 2010-04-02 skrev Malin Larsson

  Glad påsk min kärlek! Om bara några månader har du lämnat Afghanistan och nästa påsk firar du på hemmaplan med mig. Ta tillvara på sista tiden där nere med dina fina kamrater och det fantastiska jobbet ni gör. Sen ska vi paddla kajak!:)

  Familjen Larsson saknar dig till fjälls och alla hälsar så mycket till dig.

  Jag älskar dig!

 • 2010-04-02 skrev Philips mamma

  Tack för alla fina bilder och välskrina ord som vi föjt under hela tiden. Håll nu motivationen och fokus uppe under resten av tiden.

blog comments powered by Disqus